25 juny 2024

Crònica de la jornada del 22 d’octubre

El dissabte 22 d’octubre s’ha celebrat la jornada anual d’Ademgi.

Aquesta jornada s’ha iniciat amb la xerrada-taller El camí que ens hem marcat al C2EM, a càrrec d’en Sergi Muria i en Lluís Mora. En aquesta primera sessió ens han parlat de com es va organitzar el C2EM per poder recollir les conclusions finals i que aquestes fossin de tots els participants. Després hem vist un vídeo resum del congrés i hem treballat les conclusions que es van extreure. Això ho hem realitzat en grups i cadascun ha fet propostes per poder portar a terme el que ens hem marcat amb aquestes conclusions.

Podeu veure les imatges amb el que s’ha elaborat a la jornada.

A continuació s’han explicat les diferents activitats previstes pel curs 2016-17: de les que organitza Ademgi i de tota la resta que es poden trobar a la web del CREAMAT.

Després d’aquesta primera part hi ha hagut un esmorzar en el que també s’han pogut veure propostes per treballar les matemàtiques a la ciutat.

En la segona part de la jornada, han tingut lloc dos tallers. El primer taller ha estat sobre taxigeometria i l’han dinamitzat en Guillem Bonet i la Mireia Pacreu. S’ha treballat per parelles sobre unes preguntes elaborades en unes fitxes i s’ha fet una posada en comú amb resultats molt interessants. Aquí podeu veure les fitxes que s’han treballat.

El segon taller ha estat sobre gimcanes a la ciutat i l’han dinamitzat l’Elisabet Saguer i l’Estefania Morant. En aquest taller ens han donat idees i pautes per poder crear la gimcana adaptada a la ciutat o poble on la vulguem fer. Ens han donat la gimcana que van elaborar pel Fem Matemàtiques 2016 i hem treballat amb grups sobre què es podria demanar en una gimcana a diferents ciutats. Des d’aquest enllaç podeu accedir a les solucons. Aquí podeu veure la presentació que ens van oferir.

Moltes gràcies a tots els participants per fer-la possible.

 

 

Deixa un comentari