
El Jurat del multiMATge, format per la Júlia Danés, la Imma Carrión i en Gerard Teixidó, ha decidit que les fotografies guanyadores d’enguany són:
- Categoria Primària
Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar, P4 “Del cilindre al prisma amb amor”
A partir del treball de descoberta de cilindres i primes quadrangulars, vàrem reproduir-los amb tubs de cartró per tal de poder estampar les seves bases i poder veure semblances i diferències. D’aquesta estampació en va sortir la idea de poder-los combinar per a fer un únic dibuix.

Escola Immaculada Concepció de Lloret de Mar. Classe de P4.
- Categoria ESO
Ins la Salle Sta. Coloma de Farners. Oriol Bosch “Figures Hexagonals”
En la primera foto podem apreciar un panel d’abelles, on les abelles fan la mel i la seva forma es hexagonal.
En la segona foto hi veiem llapissos de colors,on també podem apreciar que la seva forma és hexagonal.
En la tercera foto hi podem veure, una mostra de rajola, que tan es pot posar al terra com a les parets, que la seva forma hexagonal, ens pot fer una bona decoració.
Totes aquestes mostres a la vida cotidiana ens són molt útils: els panels (recollir mel),els llapis per treballar i pintar, les regoles per decorar.

Oriol Bosch. La Salle Santa Coloma de Farners
- Categoria Júnior
multiMATge guanyadora: Ins Abat Oliba de Ripoll. Júlia Casas. “L’àrea dels laterals de l’skatepark amb aplicacions d’integrals”

Júlia Casas. INS Abat Oliba. Ripoll
La Neus s’ha proposat amb l’ajuda de l’ajuntament, reformar l’skate park de Ripoll degut al seu mal estat. Ha presentat la idea de pintar els laterals de les rampes principals ja que són les que estan més perjudicades. Per tal de conèixer l’àrea total que formen totes les rampes, la Neus ha mesurat les mides necessàries per així conèixer l’àrea que haurà de pintar. La forma de la rampa de la primera imatge va resultar ser un triangle rectangle i a través de la fórmula de l’àrea del triangle va aconseguir les primeres dades. Tot seguit es va trobar amb dues rampes que semblaven tenir una forma semblant a la d’una paràbola. Utilitzant interpolació polinòmica a través de punts mesurats amb mides reals i utilitzant integrals, va poder aconseguir les dades de les dues rampes. Finalment, i realitzant el sumatori de les tres àrees de les rampes, la Neus va haver de pintar un total de 5.1813m2. Mai s’hagués pensat que gràcies a les integrals podria conèixer l’àrea dels laterals de l’skate park del seu poble.
- Categoria Sènior
Ins Sant Feliu de Guíxols. Anna Dalmau “matemARTiques: OP-ART”

Anna Dalmau. INS Sant Feliu de Guíxols
La relació entre art i matemàtiques és una evidència al llarg de tots els temps. Ara bé, dins de l’abstracte i concretament dins de l’estil Op-art (art òptic) podríem dir que aquesta relació és una necessitat absoluta. Aquest estil sorgit als Estats Units a la segona meitat del s.XX utilitza figures geomètriques com ara rectangles, quadrats, triangles o cercles per crear combinacions, repeticions, patrons,…i que gràcies als contrastos cromàtics i/o a la disposició de línies paral·leles aconsegueix l’efecte òptic. L’observador al moure’s davant de l’obra bidimensional acaba veient-ne una de tridimensional. D’esquerra a dreta podem veure les fotos corresponents a les obres: Ambiguous Structure No.92 (1969) de Jean Pierre Yvaral, Supernovae (1959-61) de Víctor Vasarely i Physichromie No.113 (1963) de Carlos Cruz-Diez, totes elles exposades a la Tate Modern de Londres.
Des de la junta d’ADEMGI volem agraïr la feina del jurat, així com agraïr a tots els participants les seves propostes. En breu ens posarem en contacte amb ells.
Podeu veure tots les multiMATges presentades en aquesta edició aquí