25 abril 2024

Ja s’han publicat els problemes del Fem Matemàtiques 2022

El dia 15 de novembre es van publicar els problemes del Fem Matemàtiques 2022.

La proposta Fem Matemàtiques de FEEMCAT s’adreça a l’alumnat de cicle superior de primària i primer cicle d’ESO. Després d’una primera fase de participació des del centre en l’elaboració d’un informe de resolució de tres problemes (que pot ser un joc, una investigació sobre nombres, geometria…), els equips seleccionats passen a una segona fase provincial. En aquesta fase els alumnes participen en una gimcana i en una prova individual que els pot donar accés a la final catalana, o fins i tot a les olimpíades matemàtiques de 6è de primària i 2n d’ESO que es celebren a l’estat espanyol.

El Fem Matemàtiques no és només un concurs sinó una manera d’introduir la resolució de problemes competencials com a nucli de treball a l’aula, com a font de investigacions i descobriments per part del vostre alumnat. Ofereix un petit canvi d’enfocament que fa que els coneixements siguin significatius.

Podeu trobar més informació, descarregar els problemes i inscriure-us al Fem Matemàtiques a la web fm.feemcat.org

Si en voleu saber més del Fem Matemàtiques, podeu assistir  a una conferència-taller a càrrec d’en Guillem Bonet i la Carme Vicens, membres de l’equip que coordina l’activitat, que està inclosa dins el cicle “Matemàtiques per respondre preguntes” . La conferencia es farà 9 de desembre a les 18:00.

Us deixem els enllaços tant d’aquesta activitat com del cicle “Matemàtiques per respondre preguntes”:

Enllaç: ja.cat/cesire_fm

Inscripció al cicle “Matemàtiques per respondre preguntes”