Jornada de docència de la Matemàtica. Parlem i compartim. 16 de Març de 2019.
Organitzada conjuntament per Ademgi i el Grup Perímetre, amb la col·laboració del Departament d’Informàtica, Matemàtica Aplicada i Estadística de la UdG.
Tota la informació i els materials a la web
Jornada de docència de la Matemàtica. Parlem i compartim. 17 de Març 2018.
Organitzada conjuntament per Ademgi i el Grup Perímetre, amb la col·laboració del Departament d’Informàtica, Matemàtica Aplicada i Estadística de la UdG.
Tota la informació i els materials a la web: http://ademgi.feemcat.org/jornada2018/
Jornades 2015-16
VII Jornada “Matemàtiques i joc”
Presentació de la Pura Fornals.
Jornades 2014-15
VI Jornada “Dinamització i ambientació matemàtica d’un centre educatiu”
Mostra de dinamització per Paula López i Teresa Calabuig.
Gimcana:
Jornades 2011-2012
Jornada a la UdGLa IV Jornada d’Ademgi va tenir lloc el 8 d’octubre de 2011.
A continuació teniu les presentacions que el grup d’en Bernat Ancochea, la Victòria Oliu i la Mireia Pacreu ens han fet arribar:
Aquí els materials de GeoGebra des d’infantil fins a primària.
I en aquest altre enllaç el taller d’eXeLearning.
Jornades 2010-2011
III Jornada d’AdemgiI JORNADA MATEMÀTICA DE MATERIALS I EXPERIÈNCIES D’ADEMGI.Es van tractar dos temes: Geometria i Atzar/Probabilitat/Estadística
Adreçat a: Mestres i Professors des de 2n cicle d’Educació Infantil
fins a Batxillerat.
Data: Dissabte 18 de setembre de 2010.
Horari:
10.30h: Arribada i cafè
11h: Activitat: A la cerca de tresors per camins aleatoris (activitat de geocaching)
12.45h: Conferència i exposició de materials del GAMAR “Mira i remena” a càrrec de Mª Antònia Canals
14.15h: Dinar
16.00h: Intercanvi de materials i experiències CS Primària / 1r i 2n ESO: Geometria i Atzar/Prob/Estadística (amb una pausa)
19.30h: Cloenda
Jornades 2009-2010
La segona Jornada matinal d’Ademgi va tenir lloc el proper dissabte dia 3 d’octubre, a la sala d’Actes de l’edifici P-IV de l’Escola Politècnica Superior. En una primera part, es van presentar activitats diverses que es duran a terme durant el curs 2009-2010. A la segona part es van convidar a alguns professors que han gaudit d’una llicència d’estudis per a que ens presentin els seus projectes.1a part 10-11 h: Presentació d’activitats
- Concurs de fotografia matemàtica.
- Activitats adreçades a alumnes:
- Concurs +mates.
- Fem matemàtiques.
- Els problemes de l’Sprint.
- Les proves Cangur.
- Projecte Estalmat.
- Olimpíada Matemàtica.
- Presentació de l’exposició a Girona del MMACA (Grup de Museu de Matemàtiques de Catalunya)
- Sortida matemàtica: visita a l’exposició del MMACA a Centelles
11-11:30 h: Pausa-Cafè.
2a part 11:30 – 13 h: Projectes de Llicències d’estudi
- “Contes i matemàtiques. Recerca sobre capacitats comunicatives i propostes de recobriment del currículum de l’Educació Infantil i Cicles Inicial de Primària.” Presentada per: Carme Aymerich i Padilla.
- “La resolució de problemes, una activitat interdisciplinar potent per treballar les competències bàsiques a Primària”. Presentada per: Consol Anguila Donat, Josep M Martínez Torrents, Núria Guitart Francàs.
- “L’activitat matemàtica a l’aula virtual i presencial. Elaboració dels materials i estudi comparatiu al 1r cicle d’ESO.”. Presentada per: Lluís Mora.
Jornades 2008-2009
El 27 de setembre es va fer la 1a JORNADA d’ADEMGI, una activitat matinal amb dues parts: a la primera es va fer una presentació d’algunes activitats que hi ha previstes per al cursn2008-2009, així com donar espai a organismes i entitats vinculats al món de l’educació matemàtica. A la segona part vam tenir una xerrada on música i matemàtiques s’uneixen d’una manera diferent de l’habitual.HORARI:10:00-11:30 Presentació d’activitats i recursos en l’educació matemàtica:
- ADEMGI (Associació D’Ensenyants de Matemàtiques de les comarques GIronines) i FEEMCAT (FEderació d’Entitats de Matemàtiques de CATalunya)
- GAMAR (Gbinet de materialsi de recerca per la matemàtica a l’escola)
- Grup PERÍMETRE
- ICE de la UdG
- Grups de treball vinculats a la FEEMCAT i a l’ICE de la UdG.
- CREAMat (Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques)
- MMACA (Grup de Museu de Matemàtiques de Catalunya)
- Olimpíada i Càtedra Lluís Santaló
- XIV JAEM
11:30-12:00 Pausa i cafè
12:00-13:00 Conferència. Pecatta Mundi: un programa de composició musical automàtica, a càrrec d’en David Juher.
ABSTRACT:
Tota obra d’art és una combinació finita d’elements discrets. I, per tant, es pot expressar mitjançant una seqüència d’enters. Immensament llarga, però finita al capdavall. Tota peça musical de 2 minuts de durada, o tota pintura de 2 metres d’amplada per 2 metres d’alçada, té associada una seqüència numèrica única. Imagineu una màquina que admeti com a entrada una seqüència numèrica i que, aplicant les convencions utilitzades en la codificació, interpreti la corresponent peça musical de 2 minuts. El visitant que es passeja pel Museu de Totes les Seqüències Numèriques de Longitud N tria una seqüència a l’atzar, la introdueix a l’ordinador, i pels altaveus comença a sonar la melodia que hi correspon. Amb tota probabilitat, la melodia resultant serà horriblement dissonant o estúpidament repetitiva, i no tindrà cap sentit “humà”. La proporció de melodies amb un cert valor artístic, en el conjunt de totes les melodies possibles de 2 minuts de durada, és irrisòria. Una bona peça musical és una combinació de pautes predictibles i elements de sorpresa. Si es vol construir una aplicació que generi automàticament melodies amb un cert valor artístic, cal restringir seriosament les opcions combinatòries, però alhora, cal evitar que al cap de centenars d’audicions l’oient comenci a detectar patrons que es repeteixen amb freqüència. Peccata Mundi (David Juher,Departament IMA de la UdG, Xavier de Palau, Institut Nacional d’Estadística), una aplicació concebuda entre altres coses com un sistema d’ajuda a la composició musical, utilitza funcions caòtiques per compondre sense cap intervenció humana melodies d’entre 1 i 3 minuts de durada, impredictibles, no dissonants i “amb sentit”. En aquesta xerrada es va explicar com s’ha construit l’aplicació i es van fer algunes demostracions d’ús en directe.