25 juny 2024

Conferència on-line el 28 d’abril a les 18:00 de Charlie Gilderdale (NRICH) organitzada per ADEMGI

Reserveu-vos el 28 abril a les 18:00 si us agrada treballar les Matemàtiques mitjançant el raonament i la resolució de problemes. Des d’ADEMGI us oferim una conferencia on-line oberta a tothom per part de Charlie Gilderdale,  coordinador de NRICH per Educació Secundaria. El professor Gilderale ha desenvolupat una gran quantitat de problemes i activitats orientades a crear oportunitats  d’aprenentatge de les Matemàtiques mitjançant exploració i discussió. En els últims anys la seva activitat s’ha centrat en les relacions entre raonament matemàtic i resolució de problemes i en desenvolupar maneres d’ensenyar els estudiants a pensar matemàticament, especialment els estudiants amb alta capacitat matemàtica.

La conferencia porta per títol  “La adicción a las matemáticas no perjudica la salud” i es farà en castellà. En Charlie Gilderdale presentarà alguns dels seus problemes preferits, d’entre els milers disponibles en la ​web de NRICH (suggerim visitar-la abans de la conferència), i els farà servir com a context motivador per mostrar-nos com els professor poden aplicar estratègies i recursos metodològics per induir els seus alumnes a desenvolupar la seva curiositat matemàtica, a treballar i pensar matemàticament i a sentir la satisfacció de resoldre problemes de Matemàtiques.

A continuació us n’adjuntem un resum:

Explorar, plantejar-se preguntes, conjecturar, establir connexiones, justificar, generalitzar,… són activitats que formen part del cor dels descobriments matemàtics i que els matemàtics practiquen contínuament. Els bons professors de Matemàtiques intenten que estudiar Matemàtiques  sigui una experiència enriquidora pels seus alumnes. En Charlie Gilderdale mostrarà com ajudar els estudiants a introduir-se en el món de l’exploració matemàtica i que avancin pel camí de treballar i pensar com un matemàtic.

 

L’enllaç a través del qual podreu seguir la seva ponència és el següent:

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=WUaU7_iEkzM

 

Us hi esperem!