16 juliol 2024

Oberta convocatòria selecció alumnes ESTALMAT-Catalunya, promoció 2021-2023

Si teniu alumnes nascuts els anys 2008 o l’any 2009 apassionats per les Matemàtiques i amb ganes de posar-s’hi per aprendre’n de valent,  teniu possibles candidats a participar a l’ESTALMAT.

El programa ESTALMAT té com a objectiu detectar, orientar i estimular de manera continuada, al llarg de dos cursos, el talent matemàtic excepcional d’uns 25 estudiants de 12-13 anys de Catalunya, sense desarrelar-los del seu entorn, mitjançant una orientació setmanal, que es fa cada cap de setmana durant tres hores. Les activitats són gratuïtes per a l’alumnat seleccionat.

En el programa hi participen uns 20 professors (tant de l’educació secundària com de la universitat)  per desenvolupar les sessions dels dos cursos. Les activitats es faran a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la UPC, a Barcelona, quan es permeti el format presencial i en modalitat virtual si les condicions no ho permeten.

El termini d’inscripció al programa és del 12 de maig al 2 de juny de 2021.  La selecció dels participants consta de tres fases:

– Primera fase: Una prova de problemes de resposta concreta feta el dissabte 5 de juny de 2021 des de les 10 h fins a les 12 h , que caldrà respondre per via telemàtica.

– Segona fase: Una prova de problemes dels quals es demana una explicació raonada del camí de solució.  Només hi participarà el grup d’alumnes seleccionats pels resultats de la primera fase. Si les circumstàncies ho permeten es farà de manera presencial el dissabte 12 de juny a les 10 del matí , possiblement a Barcelona.

– Tercera fase:Entrevistes personals amb els pares o tutors dels participants preseleccionats a partir de la valoració de la segona fase i, individualment, amb cada noia i cada noi del grup.

Al web d’ESTALMAT (http://www.estalmat.cat/) podeu trobar tota la informació de les diferents convocatòries i promocions i el formulari d’inscripció.