18 maig 2024

Ruta matemàgica autoguiada per Santa Cristina d’Aro

El divendres 2 de juliol Santa Cristina d’Aro va estrenar una ruta matemàgica, que fusiona vuit jocs i enigmes basats en la lògica matemàtica.

Aquesta ruta autoguiada  ha estat creada pels membres de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la Universitat de Girona Miquel Duran (professor de química de la UdG) i Fernando Blasco (professor de matemàtiques a la UPM que ha publicat diversos llibres sobre aquesta temàtica) en col·laboració amb el regidor d’Ensenyament del consistori David Segarra.

La ruta fa 2,1 quilòmetres, dura al voltant d’una hora i està dirigida a tots els públics, individualment o en grup. El recorregut passa pels llocs més emblemàtics de la població, amb l’antiga estació de tren com a punt de partida, on ara està ubicada l’Oficina de Turisme, i on les persones participants podran obtenir el llibret de manera totalment gratuïta (el llibret també es pot descarregar a través de la pàgina web del consistori).

La ruta passa per davant de l’Escola Pedralta, l’emblemàtica església de Santa Cristina d’Aro, l’edifici de la Biblioteca Baldiri Reixac construït l’any 1855, la històrica església paleocristiana originada en època romana i les cèntriques places de l’1 d’octubre de 2017 i Mn. Baldiri Reixac. L’activitat finalitza davant de la Casa Màgica, el museu de Xevi, l’il·lusionista, que és un dels atractius de la població.

A cada parada les persones participants hauran de superar jocs d’enginy, enigmes matemàtics i trucs basats en determinades propietats matemàtiques com ara patrons o seqüències, amb els quals obtindran resultats sorprenents. Fullet a banda, es recomana fer-la amb algun llapis o bolígraf per escriure, paper i tres monedes a mà –una de grossa, una de mitjana i una de petita.

Si es vol aprofundir més en la mecànica de cadascun dels jocs podeu utilitzar el següent enllaç  Els secrets de la Matemàgia