20 maig 2024

VII Jornada d’Ademgi

jornades15_ademgi

Per apuntar-te clica aquí

 

Els jocs: Altres materials per a l’aula de matemàtiques

Pura Fornals: INS Francesc Macià de Cornellà de Llobregat, Secretaria d’ABEAM, Vicepresidenta del MMACA, Professora d’ESTALMAT i del Anem x + mates d’ABEAM.

Sens dubte, una de les dificultats de l’ensenyament de les Matemàtiques segueix essent la poca motivació d’una part de l’alumnat. Per això, quan fem servir materials manipulables, divertits i engrescadors, que es poden resoldre i que provoquen voler-ne treballar més, de ben segur que aconseguim millors resultats d’aprenentatge. Els jocs reuneixen totes aquestes característiques!!

En algun moment tot el professorat n’ha fet servir, però segurament no com a eina habitual dins de les programacions, tot i que ens permeten treballar aspectes molt diferents. Avui treballarem alguns materials en els quals el joc està molt present.

Tot jugant, veurem com un mateix joc es pot treballar des de diferents vessants, en funció de l’etapa educativa. També veurem com construir-los a classe com a petits projectes (amb materials reciclats i aprofitant la creativitat del nostre alumnat), amb una competició final i tot si es vol. Finalment, parlarem de quan es poden fer servir, de quina part del currículum treballen i de com avaluar la feina feta.

Anem obrint boca:

Movent un sol d’aquests llumins, has d’aconseguir un quadrat perfecte.

llumins

 

Deixa un comentari