23 maig 2024

X&Y. Obra de teatre de Marcus du Sautoy – Biennal de pensament

En el seu afany per acostar la ciència al gran públic, el matemàtic britànic Marcus du Sautoy ha escrit l’obra de teatre X&Y. Inspirada en La biblioteca infinita de Borges i interpretada per ell mateix, l’obra explora la tensió entre la realitat infinita i la naturalesa finita dels humans. Dos personatges tancats en un cub —un univers— discuteixen sobre l’origen de tot el que els envolta. Es pregunten si el temps s’acaba i en quantes meitats poden dividir una taronja. Una batalla dialèctica per intentar dirimir si hi ha alguna cosa fora del cub i si algú pot afirmar que sap alguna cosa amb absoluta certesa. Un viatge per les fronteres del saber.

La paradoxa és que com més preguntes es formulen, menys respostes obté l’espectador i més aclaparat queda amb nous interrogants. Cada pas cap al coneixement absolut deixa noves zones de penombra al descobert. Però la ignorància no és un motiu per a la renúncia, sinó tot el contrari. És precisament el camí cap a la dimensió desconeguda —i potser inassolible— el que estimula el desig de saber i el que impulsa la recerca científica.

El dimecres 17 es farà una sessió de col·loqui amb el públic després de la representació teatral.

Dia: Dimecres 17 i dijous 18 d’octubre a les 20:30h
Lloc: La Lleialtat Santsenca. Olzinelles 31, 08014 Barcelona
Participen: Marcus du Sautoy,Victoria Gould Director:Dermot Keaney
Entrada: Gratuïta fins a completar aforament.
Inscripció prèvia i més informació: https://www.ticketea.com/entradas-teatro-ciutat-oberta-xy-marcus-du-satoy-victoria-gould/